Wednesday, December 10, 2014

Trip to PD, 2D1N

15 November 2014- 16 November 2014

Short trip to PD with the girls. Cuti hujung minggu kali ni kami plan ke PD untuk spend time and having fun together. Kalau rasa bajet ciput, jadual busy, tapi nak jugak berjalan, ha PD pn ok untuk release tension. Kami stay at Grand Lexis PD @ RM650/night, murah ok. Ha kenapa murah, sebab bilik ni kitorang dapat dengan harga murah kat Matta Fair and we share with 8 people, so sorang bayar RM82 sahaja untuk 1 malam tapi yang jadi pergi hanya 4 orang jer, untung kan. Kami booked water villas room, with private pool inside, ha nak berbikini pun no hal la..haha.

Water Villas @ Grand Lexis PD

Our room

Rasa bahagia berbunga-bunga bila tengok bilik hotel kami, selesa habis. Settle check in, kami lunch kat Cowboy Place near to Marina Hotel. Nasi kukus ayam panggang 1 set RM6.50 (kalau xsilap, ingatan dah pudar sikit). Lepas makan, temankan member2 nak main ATV kat Extreme PD... RM30/ride, estimate time dalam 30 min. Ok yang ni xboleh nak komen banyak sebab lea tak naik pun, hahaha. Tapi sesape yang pergi PD should try ATV ni, i share some photos ok.







Habis jer aktiviti ATV, kami gerak balik bilik dan masa untuk berendam dalam pool. Bilik kami kat 2nd floor jadi pool open air ala-ala pool kat rooftop tu ha, kerlass kau. Esoknya after check out, on the way balik KL, kami singgah layan movie Big Hero 6 dulu & makan satay tulang kat senawang. Cik ul kita mengidam sangat nak makan satay tulang. Satay tulang tu  daging ayam yang ada tulang.






3 comments:

  1. Haa baru tengok review nasi kukus ayam panggang Cowboy Place kat tv semalam. Recommended tak? Tengok host tu makan macam sedap je...

    #projek2ribu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha kena try, kalau pegi PD singgah la Cowboy Place tu. Sos ayam panggang die sedap...

      Delete
  2. know what, ur post makes me wanna go to pd right now!

    ReplyDelete